RK Metlika - Shandong handball club China

Tekma z ekipo kitajske province Shandong

Posted by Rokometni klub Metlika on April 07, 2017 · 1 min read

Članska ekipa RK Metlika se je včeraj 7.4.2017 na prijateljski tekmi pomerila s Shandong handball club CHINA.Tekmo so začeli boljše gosti iz Kitajske in povedli s kar 0:4, vendar so v nadaljevanju prvega polčasa Metličani nadoknadili izostanek in z borbeno igro prišli do izenačenega rezultata 14:14. V sami končnici so spet gostje prevzeli nadzor nad igro in si za drugi polčas priigrali 4 zadetke prednosti z rezultatom 14:18. Člani iz Metlike so drugi polčas začeli odločno in prišli do izenačenja s 23:23. Tekma je bila nekaj časa enakovredna, saj je sledilo več neodločenih izidov. V zadnjih minutah tekme so gostje povedli in slavili z rezultatom 31:35. Igralo se je borbeno in v smislu Fair play-a.

Hvala vsem navijačem, ki ste prišli navijat. Najboljši strelci pri domačih so bili Klemen Bahor (6), Žiga Hutar (6) in Gašper Dokl (5), pri gostih pa Li (9), Du (8), Kun (5). Trener domače ekipe je bil Peter Milek, pri gostih pa nekdanji selektor Niko Markovič. Na tekmi sta delila pravico sodnika Škvarč Rok in Šebek Luka.

Zapisnik najdete tukaj tukaj.

Več o rokometu v provinci Shandong si lahko preberete tukaj: http://siol.net/sportal/rokomet/trenerji-delajo-igralce-trenerje-pa-dela-gospod-bog-209302

FOTO: Brane Šuštaršič